Welkom
    Home    Chalet 431    Chalet 435    Resort Molenvelden    Contact / inlichtingen   

Camping Molenvelden

SpeelveldjeIMG_1729.JPG

Camping Molenvelden is een moderne gezinscamping gelegen in het Brabantse kerkdorpje Oerle in de gemeente Veldhoven. Het ligt op ± 10 kilometer afstand van het centrum van Eindhoven. Het bekende E3-Strand ligt op 3 kilometer afstand en is voor de watersportliefhebber een waar eldorado.

IMG_1727.JPG

Ook heeft de omgeving voor de wandel- en fietsliefhebber veel te bieden. De Camping ligt aan de rand van een bosgebied. Fiets, wandel, skate en ATB routes zijn verkrijgbaar bij de receptie. Talloze routes zijn er door de nostalgische Kempen. In het hoogseizoen (Hemelvaart Pinksteren, juli en augustus) is er een recreatieteam aanwezig. Deze verzorgen voor jong en oud tal van leuke en spannende activiteiten.

Zwembad

Camping Molenvelden dankt zijn naam aan het gebied "DE MOLENVELDEN" dat tegenover de Camping ligt. Hier stond van 1462 t/m 1914 de Banmolen waar dorpen en omliggende steden verplicht waren hun graan te laten malen. Het gebied waar de Molen in de periode van 1462 t/m 1914 heeft gestaan is in 1990 archeologisch onderzocht.

Zwembad

Bij die gelegenheid zijn de funderingsrestanten gemarkeerd en is dit voormalige Molenaarsterrein op een voor het publiek herkenbare wijze ingericht. De " MOLENBERG " staat op de monumentenlijst van de ANWB en ligt op 150 meter vanaf de Camping.

Terras